آشنایی با ارشد روانشناسی تربیتی و منابع آن
علم روانشناسی یکی از مهم ترین علوم در جهان می باشد که انسان ها را با خود بیش تر آشنا می کند و به آن ها کمک می کند تا کامل تر شوند و بتوانند راه تر با مشکلات کنار بیایند، افرادی که این رشته را به عنوان رشته دانشگاهی خود انتخاب می کنند. در ادامه این مطلب از دپارتمان مشاوره تحصیلی مجله دکتر بهشتیان با ارشد رشته روانشناسی تربیتی و ماهیت آن بیشتر آشنا خواهید شد.
پس از گذراندن دوره کارشناسی باید یکی از گرایش ها را برای مقطع ارشد انتخاب نمایند که یکی از این گرایش ها روانشناسی تربیتی می باشد.
ماهیت رشته ارشد روانشناسی تربیتی
در این رشته معمولا دانشجویان بیش تر مشغول مطالعه نحوه یادگیری افراد هستند، این دانشجویان در مدت تحصیل خود با نحوه آموزش به دانش آموزان، تفاوت های افراد در یادگیری، شناخت تیزهوشان نحوه یادگیری آن ها و هم چنین در مورد اختلالات یادگیری بیش تر آشنا می شوند.
علاوه بر آن، دانشجویان با عوامل مختلف روحی، عاطفی و شناختی که بر روی میزان یادگیری افراد تاثیر می گذارد بیش تر آشنا می شوند. در حقیقت این رشته شامل سه بخش مهم روانشناسی از جمله روانشناسی رشد، شخصیت و هم چنین روانشناسی رفتاری می شود.
روانشناسان تربیتی در مراکز آموزشی و مدارس به معلمان و والدین دانش آموزان کمک می کنند تا بتوانند روش های آموزشی مناسبی را برای هر دانش آموز ارائه دهند تا بهترین نتیجه در فرآیند آموزش حاصل شود.
توانایی های مورد نیاز برای ورود
برای ورود به هر رشته و یا شغل نیاز است که افراد دارای یک سری توانایی های روحی و جسمی باشند تا بتوانند در آن زمینه موفق ظاهر شوند، رشته روانشناسی تربیتی نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد و دانشجویانی که در مقطع ارشد این رشته شرکت می کنند باید مهربان بوده و بتوانند با افراد مختلف همدلی کنند، شنونده خوبی باشند و بتوانند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کرده و بسیار صبور باشند.
افرادی که به عنوان مراجعه کننده به سراغ یک فرد با مدرک تحصیلی ارشد روانشناسی تربیتی می آیند به کسی احتیاج دارند که بتواند به خوبی صحبت های آن ها را بشنود و هرگز آن ها را قضاوت نکند، صبور و با حوصله باشد و بتواند عصبانیت خود را کنترل کند.
این کارشناسان باید به فرد کمک کنند تا بتواند خود را با ارزش بداند، اعتماد به نفس را در افراد مراجعه کننده تقویت کند و به آن ها کمک کنند تا استعداد های خود را کشف کنند و به سمت آن ها حرکت کنند. هم چنین باید با قومیت ها و مذهب های مختلف آشنا باشند و بر اساس معیار ها و ارزش های موجود در هر فرهنگ راهکار های مناسبی را به افراد ارائه دهند.
بازار کار
یکی از بزرگ ترین دغدغه ها در افراد جامعه هنگام انتخاب رشته تحصیلی بحث اشتغال آن رشته می باشد، افراد همواره به دنبال این هستند که رشته هایی را انتخاب کنند که آینده شغلی مناسبی داشته باشند و در آینده بتوانند وارد بازار کار شوند. این افراد پس از دریافت مدرک ارشد خود می توانند مرکز مشاوره تاسیس کنند و یا در کلینیک های روانشناسی، مراکز آموزشی و مدارس مشغول به کار شوند.
هم چنین این افراد می توانند به عنوان استاد دانشگاه، معلم در مدارس و یا به عنوان پژوهشگر در مراکز تحقیقاتی شروع به فعالیت کنند، بسیاری از این کارشناسان در مدارس استثنائی به عنوان مشاور فعالیت می کنند و به والدین کمک می کنند تا راحت تر بتوانند با این بچه ها کنار بیایند.
منابع ارشد روانشناسی تربیتی
این رشته یکی از شاخه های رشته روانشناسی با کد ۱۱۳۳ می باشد، در آزمون کارشناسی ارشد رشته روانشناسی تربیتی از کتاب های مختلفی سوال ها مطرح می شوند و داوطلبان با توجه به میزان پاسخگویی به این سوالات سنجیده می شوند.
- متون روانشناسی به زبان انگلیسی
- روانشناسی رشد
- روانشناسی عمومی
- روانشناسی تربیتی
سه مورد اول از منابع گفته شده با ضریب ۲ ارائه می شوند و روانشناسی تربیتی با ضریب ۳ در کنکور ارشد این رشته محاسبه می شوند، در جدول زیر هر بخش با کتاب های مورد مطالعه درج شده است و با مطالعه آن ها می توانید در این آزمون موفق شوید.
منابع آزمون | عنوان دروس |
متون روانشناسی بر اساس زبان انگلیسی | زبان تخصصی روانشناسی دکتر یحیی سید محمدی لغات ضروری تافل کتاب روانشناسی عمومی کتاب متون روانشناسی عمومی نوشته کیانوش هاشمیان متون روانشناسی به زبان انگلیسی نوشته لیندا لیل |
آمار و روش تحقیق | روش تحقیق در روانشناسی و علوم تربیتی نوشته دکتر علی دلاور آمار و روش تحقیق مدرسان نوشته شریف کلثوم امیری بانک تست آمار و روش تحقیق نوشته دکتر جعفر حبیبی روش های تحقیق در علوم رفتاری نوشته زهره سرمد و عباس بازرگان احتمالات و آمار کاربردی در روانشناسی نوشته علی دلاور
|
روانشناسی رشد | کتاب روانشناسی رشد نوشته لورا برک و ترجمه شدهتوسط یحیی سید محمدی کتاب روانشناسی رشد مدرسان شریف نوشته شده توسط دکتر محسن طالب زاده روانشناسی رشد نوشته ویلیام کرین و ترجمه غلام رضا خوی نژاد و علی رضا رجایی روانشناسی رشد منتشر شده از مجموعه روان آموز کتاب روانشناسی ژنتیک- تحول روانی از تولد تا پیری نوشته شده توسط محمود منصور |
روانشناسی عمومی | زمینه روانشناسی هیلگارد تالیف شده توسط داریل بم؛ ادوارد اسمیت و ریچاردسی و ترجمه شده توسط مهدی محی الدین بناب؛ نیسان گاهان؛ مهرداد بیک و رضا زمانی زمینه روانشناسی سانتراک نوشته شده توسط جان سانتراک و ترجمه شده توسط مهرداد فیروزبخت روانشناسی عمومی – حمزه گنجی روانشناسی عمومی – ابوالفضل فتحی پور کتاب روانشناسی عمومی ارشد نوشته شده توسط مریم درخشان نژاد
|
روانشناسی تربیتی | روانشناسی تربیتی نوشته شده توسط دکتر اسماعیل بیابان گرد روانشناسی تربیتی از انتشارات مدرسان شریف روانشناسی پرورشی نوین نوشته شده توسط دکتر علی اکبر سیف کتاب تست کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی منتشر شده توسط انتشارات ماهان |
یکی از مهم ترین گام ها برای موفقیت در آزمون کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی آشنایی کامل با منابع مورد نیاز برای شرکت در آزمون می باشد و برای موفقیت بهتر در این آزمون بهتر است که با مشاوران فعال در این زمینه ارتباط برقرار کنید و از راهنمایی های آن ها استفاده کنید.
کاملا موافقم. به نظر میرسه ارشد روانشناسی تربیتی یک گزینه جذاب برای انتخاب رشته س من ک عاشقشم